Αρχείο συνταγών

 

Το εκλέρ πρωτοεμφανίστηκε στην Γαλλία τον 19ο αι. και ονομαζόταν το ψωμί της δούκισσας ή μικρή δούκισσα (pate a la duchesse, petite duchesse), μέχρι το 1850.
Εκλέρ σημαίνει αστραπή (eclair= αστραπή). Ίσως γιατί τρώγεται σαν αστραπή, ίσως γιατί η φήμη του «απλώθηκε» σαν αστραπή από το Παρίσι σε όλο τον κόσμο ή ίσως γιατί και το μακρόστενο σχήμα...

Το απάκι είναι ένα καπνιστό αλλαντικό που παρασκευάζεται από άπαχο χοιρινό κι έχει καταγωγή από την Κρήτη. Στα σούπερ μάρκετ πωλείται σε συσκευασίες έτοιμο προς κατανάλωση, εγώ όμως αποφάσισα να επέμβω σε αυτή τ μαγεία και να το απογειώσω!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι σαρδέλες όπως και τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους, για αυτό και αποφάσισα να τα συνδιάσω.. Ακόμα μια φορά που λάτρεψα το αποτέλεσμα!!!

Μαμαδίστικο φαγητό που όλου λατρεύουν, τρείς διαφορετικές απλές γεύσεις που δένουν αρμονικά, η μυρωδιά τους θυμίζει πάντα σπίτι και αυτό κάνει τη συνταγή ακόμα πιο νόστιμη!!

Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε Ελλάδα, μύρισε νοστιμιές!!! Μοναδικός μεζές για καλοκαιρινό τσιπουράκι!!! αντέχει στο ψυγείο για ένα μήνα....αν μείνει !!!!!!

Εντάξει παραδέχομαι πως με έπιασαν οι τεμπελιές μου, έβλεπα και αυτόν τον χυμό μπανάνα που κανένας δεν είχε σκοπό να πιεί άρα αυτοσχεδίασα!!!!! Με ότι χυμό ή φρούτα έχετε στο σπίτι σας μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας γρανίτες εύκολα και γρήγορα!

Συνδυάστε με ρακί ή τσίπουρο από μούρα και ευχαριστηθείτε ένα διαφορετικό μεζέ πολυτελείας, για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγα λουκάνικα τζουμαγιάς.

Η σαρδέλα είναι από τα ποιο θρεπτικά ψάρια, πολύτιμα θρεπτικό με ωμέγα-3 και λιπαρά οξέα, για αυτό μπορούμε να το απολαμβάνουμε άφοβα και χωρίς τύψεις , παρακάτω θα βρείτε ακόμα μια εύκολη,γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κυρίως πιάτο, ορεκτικό ή μεζεδάκι.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε