Βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου

2020-07-03

Συνδυάστε με ρακί ή τσίπουρο από μούρα και ευχαριστηθείτε ένα διαφορετικό μεζέ πολυτελείας, για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγα λουκάνικα τζουμαγιάς.

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας

Δύο φιλέτα κοτόπουλο

4 αυγά

σέλινο-κρεμμύδι φρέσκο-γαρύφαλλο-καρότο-δάφνη

χυμό ενός λεμονιού

λάδι

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

1 πράσο σε ροδέλες

150 γρ. μετσοβόνε

μαϊντανό

αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το σέλινο, το φρέσκο κρεμμύδι,τα γαρύφαλλα, και το καρότο
  2. Προσθέτουμε αλάτι και τον χυμό λεμονιού
  3. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια
  4. Συνεχίζουμε το βρασμό του ζωμού μέχρι να μείνει το 1/10 του αρχικού, όταν είναι έτοιμο τον σουρώνουμε και βάζουμε στην άκρη
  5. Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο,
  6. προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζωμό
  7. όταν δέσει η σάλτσα αφήνουμε να κρυώσει
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μετσοβόνε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά
  9. Σε ένα ταψί στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας μας στρώνοντας να πάει παντού.
  10. κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και βρέχουμε την επιφάνεια με λίγο ξύδι
  11. ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου για 1,5 ώρα.



Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε