Γαύρος μαρινάτος

2020-07-08

Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε Ελλάδα, μύρισε νοστιμιές!!! Μοναδικός μεζές για καλοκαιρινό τσιπουράκι!!! αντέχει στο ψυγείο για ένα μήνα....αν μείνει !!!!!!

Συστατικά

1 κιλό γαύρο φρέσκο

500 γρ ξύδι

Αλάτι χοντρό

1 ποτήρι ελαιόλαδο

Μισό ποτήρι ηλιέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο

1 πράσινη πιπεριά

Μισή καυτερή πιπεριά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και Φιλετάρουμε τον γαύρο (αφαιρούμε και το κεφάλι και τν ουρά)
  2. Σε ένα τάπερ στρώνουμε τον γαύρο σε σειρές ρίχνοντας αλάτι σε κάθε σειρά που τελειώνει
  3. Μόλις τελειώσουν τα υλικά μας προσθέτουμε το ξύδι μέχρι να καλύψει όλες τις σειρές,
  4. Κλείνουμε το τάπερ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι να «ψηθούν» ασπρίσουν δηλαδή τα γαυράκια,
  5. Όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε το ξύδι
  6. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας με τα υπόλοιπα υλικά
  7. Στρώνουμε σε σειρές πρώτα μαρινάδα μετά γαύρο
  8. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ολόκληρη τη νύχτα

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε