Γεμιστό καλαμαράκι με αλοιφή σπιτικής πάπρικας

2020-07-08

Πάλι μαγειρεύουμε εύκολα γρήγορα και οικονομικά!!!! Καλοκαιράκι και αφού ακόμα δεν πήγαμε διακοπές ας φέρουμε τη θάλασσα σπίτι μας με εκλεκτούς μεζέδες και απερίγραπτη γεύση!

Συστατικά

Για τα καλαμάρια

4 καλαμάρια

Για τη γέμιση

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

200 γρ. φέτα

50 γρ Γκούντα

Για τη αλοιφή πάπρικας

400 γρ. πελτέ ντομάτας

200 γρ. μουστάρδα

200 γρ. τριμμένη φέτα

200 γρ. τριμμένο κασέρι

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

1 καυτερή πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά της αλοιφής και ανακατεύουμε
  2. Έπειτα, Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια,
  3. τα αλατοπιπερώνουμε και τα γεμίζουμε
  4. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα για να κλείσουν.
  5. Λαδώνουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο
  6. τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε ζεσταμένη σχάρα,
  7. Τέλος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη πάπρικα μέχρι να αναμειχθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
  8. Σερβίρουμε βάζοντας πρώτα στο πιάτο την αλοιφή και από πάνω το ζεστό καλαμάρι.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε