Μπιφτέκια με πουρέ και σάλτσα ντομάτας

2020-07-08

Μαμαδίστικο φαγητό που όλου λατρεύουν, τρείς διαφορετικές απλές γεύσεις που δένουν αρμονικά, η μυρωδιά τους θυμίζει πάντα σπίτι και αυτό κάνει τη συνταγή ακόμα πιο νόστιμη!! 

Συστατικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

Δύο ντομάτες τριμμένες

Μία σκελίδα σκόρδο

Δύο κ.σ ντοματοπολτό

Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Λίγη ζάχαρη

Για τα μπιφτέκια

Ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά

Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

Μία σκελίδα σκόρδο

Ένα αυγό

Λίγη φρυγανιά

Λίγο ελαιόλαδο

Για τον πουρέ πατάτας

Ένα κιλό πατάτες

Δύο λίτρα νερό για το βράσιμο

200 γρ γάλα

Βούτυρο

Αλάτι

Οδηγίες

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά

Για τα μπιφτέκια

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να δέσουν και αφήνουμε στην άκρη ώστε όταν έρθει η ώρα να τα ψήσουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε μεσαίο μέγεθος
  3. Ψήνουμε στη σχάρα σε μεσαία φωτιά για εφτά λεπτά και από τις δύο μεριές

Για τον πουρέ πατάτας

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες
  2. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
  3. Αφαιρούμε από το νερό και ξεφλουδίζουμε προσεκτικά ώστε να μην καούμε
  4. Βράζουμε το μισό γάλα με το μισό βούτυρο
  5. Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βούτυρο στο κατσαρολάκι
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά,
  8. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε