Σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης

2021-10-15
Υλικά:

°1 κιλό ολικής άλεσης αλεύρι μύλων Γρεβενών @giannakopoulosmills 
°700 γρ. Νερό
°40 γρ νωπή μαγιά 
°2 κ.γ. αλάτι
°1 κ γ. Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, αφού έχουμε διαλύσει τη μαγιά σε νερό, και το ρίχνουμε και αυτό στη λεκάνη μαζί με 500 γρ νερο προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμωνουμε, όσο ζυμωνουμε ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό μέχρι να γυαλίσει η ζύμη μασ, αφήνουμε να ξεκουραστεί 
Έπειτα, κάνουμε τα ψωμάκια μασ όπως θέλουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μία ώρα σε ζεστό μέρος . Τέλος ψήνουμε στους 220 βαθμούς!!! 
Καλή επιτυχία :-
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε