Πρωτομαγιά 2020

2020-04-30

Πρωτομαγιά 2020... εντελώς διαφορετική όπως και το Πάσχα ....

Δυστυχώς θα παραμείνουμε στα σπίτια μας , όμως θα την περάσουμε οικογενειακά, πολλοί ίσως πουν επιτέλους, μια αργία που θα περάσουμε όλοι μαζί και όχι ο κάθε ένας με την παρέα του σε ταβέρνες και σπίτια φίλων, έχει και τα καλά της τελικά η καραντίνα...

Εργατική ή όχι το σίγουρο είναι ότι ο χειμώνας φεύγει και το γιορτάζουμε αυτήν την μέρα και αυτό... Η φύση είναι στα καλύτερα της ανθίζει και μας υπενθυμίζει το οριστικό τέλος του κρύου χειμώνα, άρα έχουμε έναν λόγο σίγουρα για να είμαστε χαρούμενοι,

Λοιπόν αφού δεν θα πάμε στις ταβέρνες φέτος ούτε στους αγρούς μένει να δούμε τι θα μαγειρέψουμε, να μαγειρέψουμε εύκολα και όχι μπελαλίδικα,

Ας ξεκινήσουμε με ντομάτες.... Ντομάτες γεμιστές... με τι όμως? Όχι όχι με ρύζι και κιμά!!!

Ντομάτες γεμιστές λοιπών με μοτσαρέλα.....

Δείτε πόσο απλά.... Ανοίγουμε τις ντομάτες βάζουμε μέσα μοτσαρέλα προσθέτουμε λίγη φρυγανιά λαδάκι, αλάτι, πιπέρι βασιλικό και ψήνουμε... εύκολο ε?

Επίσης, μπορούμε να τις γεμίσουμε με κους κους (αφού το έχουμε φουσκώσει σε βραστό νερό για 5-6 λεπτά) ακολουθούμε πάλι τη διαδικασία αδειάσματος της ντομάτας και προσθέτουμε το κους κους με αλάτι πιπέρι λίγο λεμόνι ανθότυρο και άνηθο!!! Ψήνουμε και έτοιμο!!!!!!

Ένα πιάτο ακόμα αφού έχουμε σίγουρα όλοι κόκκινα αυγά στο ψυγείο μας είναι να αδειάσουμε τους κρόκους και να τους ανακατέψουμε με μουστάρδα μαγιονέζα αλάτι και πιπέρι, γεμίζουμε ξανά τα αυγά μας και έτοιμο και αυτό το πιάτο μας....

Και επειδή το ψήσιμο έχει την τιμητική του θα προτείνω θαλασσινό... κι μάλιστα γαρίδες...γαρίδες σουβλάκι !!!!

Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε, βράζουμε για λίγο ώστε να μπορέσουμε να τις καθαρίσουμε εύκολα και χωρίς να διαλυθούν, ετοιμάζουμε μια μαρινάτα με πετιμέζι μέλι , λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο σκορδάκι , έπειτα τοποθετούμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια ,*** μην ξεχάσετε να τα βάλετε για λίγο στο νερό ώστε να μην καούν από την υψηλή θερμοκρασία*** στη συνέχεια μαρινάρουμε καλά τα σουβλάκια μας και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα χρειαστεί να τα ψήσουμε (εδώ καλό είναι να αναφέρω ότι διαδικασία μαριναρίσματος είναι καλό να γίνει πριν ξεκινήσουμε τα υπόλοιπα φαγητά) ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και έτοιμο και αυτό το πιάτο μας....

Και επειδή οι τηγανιτές πατάτες δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι μας σας έχω tipάκι για τραγανές πατάτες!!! Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε ομοιόμορφα και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά σε αλατισμένο νερό..... ξεπλένουμε στεγνώνουμε και τηγανίζουμε....

Καλή διαφορετική πρωτομαγιά σε όλους, και μην ξεχάστε το μαγιάτικο στεφάνι από λουλούδια!!!!! 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε