Παστίτσιο

2020-05-23
λατρεμενο μαμαδιστικο παστιτσιο ευκολο και γρηγορο 

Συστατικα Για τον κιμά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

 1 κιλο κιμά μοσχαρίσιο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ. κανέλα

2 κύβους βοδινού

2 φύλλα δάφνης

Συστατικα Για τη μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα

αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

 Οδηγιες Για τον κιμά

  1. βραζουμε τα μακαρονια συμφωνα με τις οδηγιες βρασμου
  2. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ζάχαρη και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι μέχρι να καραμελώσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και με μία κουτάλατον σπάμε για 4-5 λεπτά.
  4. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Αν χρειαστεί σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 2 κ.σ. λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, την κανέλα, τους κύβους βοδινού και 2 φύλλα δάφνης.
  6. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό για 10-20 λεπτά.
  7. Μόλις γίνει ο κιμάς μας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από μέσα.

Οδηγιες Για τη μπεσαμέλ

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλασε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει αλλά δεν έχει κάψει προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το  αλευρι
  2. προσθέτουμε το γάλα σιγα σιγα και  ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια και να γίνει κρεμώδης η μπεσαμέλ μας.
  3. Στην αρχή το μείγμα είναι πάρα πολύ σφιχτό και θέλει επιμονή για να γίνει καλό αλλά καθώς ρίχνουμε όλο και πιο πολύ γάλα τόσο πιο ωραία γίνεται η μπεσαμέλ μας.
  4. Όταν η μπεσαμέλ αρχίσει να δένει, προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει οπότε ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  5. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,50 γρ. τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία.
  6. Τέλος, σε ενα ταψι στρωνουμε τα μακαρονια τον κιμα και την μπεσαμελ και ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 40 λεπτα 
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε