Κοκκινιστό χοιρινό στη χύτρα με πουρέ πατάτας

2020-05-13

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγάκι με υπέροχες μυρωδιές που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.... 

Συστατικά για το κοκκινιστό

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια

Λίγο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

Μία κονσέρβα ντοματίνια

1 κ.γ ζάχαρη

αλάτι

Πιπέρι

γαρύφαλλο

2 δαφνόφυλλα

1 κύβο λαχανικών

Λίγη κανέλα

Συστατικά για τον πουρέ

Πατάτες

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

μουστάρδα

Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και αφού κάψει σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  2. ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές,
  3. Μόλις πάρει το κρέας χρώμα, ρίχνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε,
  4. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι,
  5. Κλείνουμε την χύτρα και όταν αρχίζει να σφυρίζει βαλβίδα χαμηλώνουμε περίπου στο 3-4 και αφήνουμε για μισή ώρα

Οδηγίες για τον πουρέ

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βράζουμε
  2. Αφού βράσουν κρατάμε λίγο από το νεράκι τους και πολτοποιούμε μαζί με αυτό με το ειδικό εξάρτημα ια πουρέ, (προσωπικά μου αρέσει να είναι λίγο κολλώδες για αυτό και χρησιμοποιώ ραβδομπλέντερ)
  3. Τέλος προσθέτουμε λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και αν θέλουμε λίγη μουστάρδα
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε