Αρχείο συνταγών

 

Μια διαφορετική τούρτα από τις συνηθισμένες, με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση αφού έχει γλυκό τριαντάφυλλο. Πραγματικά δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο γλυκό για την γιορτή της μητέρας, είναι εντυπωσιακά εύκολο και μόλις με λίγα υλικά!!!

Marshmallows

2020-05-06

Με αυτή την γρήγορη, εύκολη και πραγματικά οικονομική συνταγή γινόμαστε και πάλι παιδιά!!!

Ντομάτα μαρμελάδα δοκίμασα πρώτη φορά στο Μέτσοβο και ξετρελάθηκα, για άνθρωπος που δεν τρώω ντομάτα αυτό είναι μια μικρή νίκη σίγουρα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως μαρμελάδα αλλά και ως τσάτνει δίπλα από τυριά, κρύο κρέας κ.α.!!!

Φριτάτα

2020-05-03

Η ομελέττα στην Ιταλία ονομάζεται φριτάτα (frittata) , είναι σαν την ομελέτα που κάνουμε εμείς, απλά διαφέρει ο τρόπος μαγειρέματος,H φριτάτα ψήνεται σε ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο γιατί το μαγείρεμα της ξεκινάει από τα μάτια της κουζίνας και καταλήγει στον φούρνο, μπορείς να τη φτιάξεις με ότι τραβάει όρεξη σου!

Τα γλυκάδια δεν είναι γλυκά αλλά προέρχονται από τον θύμο αδένα ή το πάγκρεας του μοσχαριού, του αρνιού και του χοιρινού. Ο θύμος αδένας βρίσκεται μεταξύ του λαιμού και του στήθους των νεαρών ζώων ενώ στα ενήλικα ζώα εξαφανίζονται. Στα γαλλικά ονομάζονται ris [ris de veau αν είναι μοσχαρίσια] και στα αγγλικά με τον ακόμη πιο παραπλανητικό όρο sweet...

Αν ανοίξετε τους καταλόγους στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Μπολόνια, πιθανώς να μη βρείτε πουθενά τη λέξη «Μπολονέζ». Τα μακαρόνια με κιμά αποκαλούνται «al ragù». Η καταγωγή του πιάτου είναι απο την πόλη Imola, οι ιταλοί χρησιμοποιούν πάντα καπνιστό μπέικον για αυτό το πιάτο και φρέσκες ντομάτες!

Μύρισε καλοκαίρι ... μύρισε Ελλάδα... τι καλύτερο από ένα μεσογειακό κοτόπουλο με υπέροχα καλοκαιρινά πολύχρωμα λαχανικά ... κάπως έτσι φτιάχνει σίγουρα η διάθεση μας

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε