Βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου
2020-07-03
Συνδυάστε με ρακί ή τσίπουρο από μούρα και ευχαριστηθείτε ένα διαφορετικό μεζέ πολυτελείας, για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγα λουκάνικα τζουμαγιάς.

Συστατικά
1 φύλλο σφολιάτας
Δύο φιλέτα κοτόπουλο
4 αυγά
σέλινο-κρεμμύδι φρέσκο-γαρύφαλλο-καρότο-δάφνη
χυμό ενός λεμονιού
λάδι
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 πράσο σε ροδέλες
150 γρ. μετσοβόνε
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες
- Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το σέλινο, το φρέσκο κρεμμύδι,τα γαρύφαλλα, και το καρότο
- Προσθέτουμε αλάτι και τον χυμό λεμονιού
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια
- Συνεχίζουμε το βρασμό του ζωμού μέχρι να μείνει το 1/10 του αρχικού, όταν είναι έτοιμο τον σουρώνουμε και βάζουμε στην άκρη
- Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο,
- προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζωμό
- όταν δέσει η σάλτσα αφήνουμε να κρυώσει
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μετσοβόνε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα ταψί στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας μας στρώνοντας να πάει παντού.
- κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και βρέχουμε την επιφάνεια με λίγο ξύδι
- ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου για 1,5 ώρα.
