Τρουφάκια Κρήτης !!!
Τρουφάκια από το υπέροχο χωριό μου την Γαρίπα Κρήτης.
Ένα γλυκό νηστίσιμο και πεντανόστιμο που θα το γευτείς σίγουρα στη γιορτή πατάτας, όπου και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρίπας και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Μινώα Πεδιάδας σε μια προσπάθεια ανάδειξης της ποιοτικής παραγωγής πατάτας που σημειώνεται στον οικισμό. Οι παρευρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πατάτα της Γαρίπας, η οποία είναι γνωστή για την ποιότητά της αλλά και τη γεύση της μαγειρεμένη με διάφορους τρόπους.

Συστατικά
250 gr πατάτες καλής ποιότητας (ζυγισμένες καθαρισμένες)
250 gr κρυσταλλική ζάχαρη
250 gr καρύδα
Για το τύλιγμα, λίγη επιπλέον καρύδα ή τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλες φέτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς αλλά να μη λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε τελείως και τις αλέθουμε
- Όσο είναι ζεστές προσθέτουμε τη ζάχαρη για να λιώσει.
- Έπειτα, Προσθέτουμε και την καρύδα
- Την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και περνάμε από τρούφα ή καρύδα.
- Βάζουμε στο ψυγείο
***Εάν θέλουμε προσθέτουμε κάποιο λικέρ ή ξύσμα εσπεροειδών για άρωμα.