Πένες αραμπιάτα (arrabiata)

2020-04-09

Η σάλτσα Αρραμπιάτα ή sugo all'arrabbiata στα Ιταλικά, είναι καυτερή σάλτσα για ζυμαρικά φτιαγμένη από σκόρδο, ντομάτες και κόκκινη πιπεριά τσίλι, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο. "Arrabbiata" κυριολεκτικά σημαίνει θυμωμένος στα ιταλικά. 

Συστατικά

500 γρ. πένες

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 μικρές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2Έπειτα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

3. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές και το βασιλικό, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

5. Ύστερα, ρίχνουμε στο τηγάνι τις πένες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε