Σάλτσα Country Bbq

Συστατικά
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
30 γρ. τζίντζερ
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
4 κ.σ. σάλτσα worcestershire
4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
200 γρ. κέτσαπ
1/2 κ.γ. πάπρικα

Οδηγίες
1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να καραμελώσει για 3-4 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο .
4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε το τζίντζερ
6.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η σάλτσα.
7. Προσθέτουμε ακόμα την worcestershire sauce και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί η οξύτητα από το μπαλσάμικο.
8. Έπειτα, προσθέτουμε τη σόγια σος, την κέτσαπ, την πάπρικα, το ταμπάσκο και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
9. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αν θέλουμε πολτοποιούμε το μείγμα για να γίνει λείο. Εγώ προσωπικά το αφήνω όπως είναι γιατι μου αρέσει η country εκδοχή του.