Σάλτσα Country Bbq

2020-04-18

Συστατικά

1 κρεμμύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο

2 σκ. σκόρδο

30 γρ. τζίντζερ

4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή

4 κ.σ. σάλτσα worcestershire

4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο

4 κ.σ. σάλτσα σόγιας

200 γρ. κέτσαπ

1/2 κ.γ. πάπρικα


Οδηγίες

1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να καραμελώσει για 3-4 λεπτά.

3. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο . 

4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

5. Προσθέτουμε το τζίντζερ

6.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η σάλτσα.

7. Προσθέτουμε ακόμα την worcestershire sauce και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί η οξύτητα από το μπαλσάμικο.

8. Έπειτα, προσθέτουμε τη σόγια σος, την κέτσαπ, την πάπρικα, το ταμπάσκο και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα.

9. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αν θέλουμε πολτοποιούμε το μείγμα για να γίνει λείο. Εγώ προσωπικά το αφήνω όπως είναι γιατι μου αρέσει η country εκδοχή του.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε