Ριζότο Λαχανικών

2020-03-15

Το Ριζότο λαχανικών είναι ένα φαγητό που επιλέγω να κάνω αρκετά συχνά, είναι ελαφρύ γεμάτο βιταμίνες και πραγματικά πολύ γρήγορο!!!! Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ ότι λαχανικά έχω στο ψυγείο μου και πάντα το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

Συστατικά

1 φλιτζάνι ρύζι

1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα

1 πράσινη πιπεριά σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1 καρότο σε κύβους

3 κ.σ αρακά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι
  2. Αφού γίνει διάφανο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά
  4. Έπειτα από δύο λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά,
  5. Προσθέτουμε το ζωμό χλιαρό φλιτζάνι-φλιτζάνι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
  6. Συνεχίζουμε με το επόμενο φλιτζάνι μέχρι να τελειώσει ο ζωμός
  7. Σβήνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο να τραβήξει τα υγρά του
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε