Ψητές γαρίδες σουβλάκι με γλυκόξινη μαρινάδα

2020-03-28

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή περίοδος για να ετοιμάζουμε πιο λιτά και απλά φαγητά. Να αφήσουμε πίσω μας τα πολλά και να αρκεστούμε στα λίγα και απλά, έτσι είναι και το παρακάτω πιάτο που θα σας παρουσιάσω

Συστατικά

40 γαρίδες μεγάλες ή ότι μέγεθος θέλετε

4 κουταλιές Ελαιόλαδο

1 λεμόνι

2-3 σκ. σκόρδο τριμμένο

1-2 κ.γ τζίντζερ

2 κ.σ μέλι

αλάτι, πιπέρι

μαϊντανός

ξυλάκια για σουβλάκια

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε την ουρά για να μην χαλάσει το σχήμα τους.
  2. Περνάμε τι γαρίδες σε καλαμάκια από σουβλάκι, τα οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό για να μην καούν.
  3. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας,
  4. Έπειτα περιχύνουμε την μαρινάδα τις γαρίδες
  5. Βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια ώρα. Στο ενδιάμεσο γυρνάμε τις γαρίδες (βάζοντας τις πάνω γαρίδες κάτω και τις κάτω πάνω, για να μαριναριστούν όλες καλύτερα).
  6. Για να ψήσουμε τις γαρίδες ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο καλά και βάζουμε τις γαρίδες να ψηθούν συνολικά 3 με 4 λεπτά όχι παραπάνω
  7. Σερβίρουμε αμ θέλουμε με επιπλέον λεμόνι

*** Η μαρινάδα μπορεί να γίνει και σάλτσα για σκέτες βραστές ή ψητές γαρίδες.

**αν θέλετε μπορείτε να μαρινάρετε τις γαρίδες πριν τις τοποθετήσετε στα ξυλάκια για καλύτερο αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε