Πιτάκια κουρού

2020-04-22

Η ζύμη κουρού είναι ιδανική για αλμυρά ή γλυκά πιτάκια ακόμα και τάρτες.

Είναι μια εύκολη και γρήγορη ζύμη που ταιριάζει με τα πάντα

Υλικά για την συνταγή

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι νερό

1 πρεζα αλάτι

1 πρεζα ζάχαρη

Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500gr)

1 αυγό για το άλειμμα στο τέλος

*Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι

Για την γέμιση

Μυζήθρα

Ανθότυρο

Φέτα

1 γιαούρτι 2%

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα σταθερά υλικά της ζύμης μας
  4. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ενσωματώνουμε στα σταθερά.
  5. Όταν θα έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη σταματάμε το ζύμωμα και ανοίγουμε το φύλλο μας στον πάγκο αφού στρώσουμε λαδόκολλα.
  6. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 15 ίσια κομμάτια.
  7. Στρώνουμε ακόμα ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω ένα κομμάτι από τη ζύμη.
  8. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε διάμετρο 10-13 εκ.
  9. Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε με νερό τη ζύμη περιμετρικά για να κολλήσει.
  10. Κλείνουμε τη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει και να σχηματιστεί ένα πιτάκι.
  11. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση.
  12. Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  13. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε τα πιτάκια με τον κρόκο αυγού
  14. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε