Πιτάκια κουρού
2020-04-22
Η ζύμη κουρού είναι ιδανική για αλμυρά ή γλυκά πιτάκια ακόμα και τάρτες.
Είναι μια εύκολη και γρήγορη ζύμη που ταιριάζει με τα πάντα

Υλικά για την συνταγή
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1 πρεζα αλάτι
1 πρεζα ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500gr)
1 αυγό για το άλειμμα στο τέλος
*Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι
Για την γέμιση
Μυζήθρα
Ανθότυρο
Φέτα
1 γιαούρτι 2%
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα σταθερά υλικά της ζύμης μας
- Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ενσωματώνουμε στα σταθερά.
- Όταν θα έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη σταματάμε το ζύμωμα και ανοίγουμε το φύλλο μας στον πάγκο αφού στρώσουμε λαδόκολλα.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 15 ίσια κομμάτια.
- Στρώνουμε ακόμα ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω ένα κομμάτι από τη ζύμη.
- Το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε διάμετρο 10-13 εκ.
- Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε με νερό τη ζύμη περιμετρικά για να κολλήσει.
- Κλείνουμε τη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει και να σχηματιστεί ένα πιτάκι.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση.
- Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε τα πιτάκια με τον κρόκο αυγού
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.