Πανακότα

2019-12-20

Η αυθεντική ιταλική πανακότα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού δίνει ένα πραγματικά μαγικό αποτέλεσμα...

Συστατικά

600 γραμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμ. φρέσκο γάλα

3 κ.σ. ζάχαρη

5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα

Γλυκό του κουταλιού βύσσινο


Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα μας στο σκεύος που θέλουμε (εγώ το έβαλα στο κλασικό τάπερ φόρμα για ρύζι)
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο.

***Για να ξεφορμάρουμε ακουμπάμε το σκεύος μας για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος.

**Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε