Πανακότα
2019-12-20
Η αυθεντική ιταλική πανακότα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού δίνει ένα πραγματικά μαγικό αποτέλεσμα...

Συστατικά
600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας στο σκεύος που θέλουμε (εγώ το έβαλα στο κλασικό τάπερ φόρμα για ρύζι)
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο.
***Για να ξεφορμάρουμε ακουμπάμε το σκεύος μας για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος.
**Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο