Μπιφτέκια λαχανικών

Συστατικά
200 γρ. καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
1 πιπεριά Φλωρίνης
100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
100 γρ. αρακά βρασμένο
1 κουτ. γλυκού ξύδι
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. γλ. μουστάρδα
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
φρυγανιά (όσο πάρει)
Οδηγίες
1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες μαζί με τα καρότα,το πράσο, πιπεριά Φλωρίνης και τα κρεμμύδια.
2. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνει πολτός με λίγο από το νεράκι τους ( αν χρειαστεί ).
3. Αδειάζουμε τον πολτό σε μία λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,
4. Υστερα, ζυμώνουμε καλά ρίχνοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να πλάθεται.
5. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας με λαδωμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
7. Σερβίρουμε σε ψωμάκια για σάντουιτς και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.