Μιλφέιγ της Ρίτσας εύκολο

2020-03-02

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει "χίλια (1000) φύλλα" και είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης. Παραδοσιακά, το μιλφέιγ αποτελείται από 3 στρώσεις σφολιάτας οι οποίες εναλλάσονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής και κάποιες άλλες φορές με κρέμα κακάο, σαντιγύ ή και μαρμελάδα. Την επιφάνειά του τη γαρνίρουμε με τριμμένα φύλλα σφολιάτας, ζάχαρη άχνη, κακάο σε σκόνη ή ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, λεπτοκομμένα σε φέτες "φιλέ"). 

4 κουτιά σφολιατίνια

Συστατικά για τη σαντιγί

1 κουτί μόρφατ

Άχνη (τόση όση το κουτί από το μόρφατ)

Λίγο ζαχαρούχο γάλα

Συστατικά για την κρέμα

2 φακελάκια κρέμα πατισερί

3 λίτρα άσπρο γάλα

Οδηγίες

  1. Βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια σε ένα ταψί
  2. Ανακατεύουμε στο μίξερ το γάλα με τα φακελάκια της κρέμας πατισερί
  3. Στρώνουμε μια στρώση πάνω από τα σφολιατίνια
  4. Ακολουθούμε το ίδιο για δυο με τρεις στρώσεις ακόμα (σφολιατίνια - κρέμα)
  5. .Στη συνέχεια, χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη και το ζαχαρούχο.
  6. Τέλος απλώνουμε στο ταψί τη σαντιγί που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με μερικά από τα σπασμένα σφολιατίνια που περίσσεψαν,
  7. βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει

**μπορούμε να πασπαλίσουμε με καθαρισμένα αμύγδαλα.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε