Μιλφέιγ της Ρίτσας εύκολο
To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει "χίλια (1000) φύλλα" και είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης. Παραδοσιακά, το μιλφέιγ αποτελείται από 3 στρώσεις σφολιάτας οι οποίες εναλλάσονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής και κάποιες άλλες φορές με κρέμα κακάο, σαντιγύ ή και μαρμελάδα. Την επιφάνειά του τη γαρνίρουμε με τριμμένα φύλλα σφολιάτας, ζάχαρη άχνη, κακάο σε σκόνη ή ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, λεπτοκομμένα σε φέτες "φιλέ").

4 κουτιά σφολιατίνια
Συστατικά για τη σαντιγί
1 κουτί μόρφατ
Άχνη (τόση όση το κουτί από το μόρφατ)
Λίγο ζαχαρούχο γάλα
Συστατικά για την κρέμα
2 φακελάκια κρέμα πατισερί
3 λίτρα άσπρο γάλα
Οδηγίες
- Βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια σε ένα ταψί
- Ανακατεύουμε στο μίξερ το γάλα με τα φακελάκια της κρέμας πατισερί
- Στρώνουμε μια στρώση πάνω από τα σφολιατίνια
- Ακολουθούμε το ίδιο για δυο με τρεις στρώσεις ακόμα (σφολιατίνια - κρέμα)
- .Στη συνέχεια, χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη και το ζαχαρούχο.
- Τέλος απλώνουμε στο ταψί τη σαντιγί που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με μερικά από τα σπασμένα σφολιατίνια που περίσσεψαν,
- βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
**μπορούμε να πασπαλίσουμε με καθαρισμένα αμύγδαλα.