Marshmallows

2020-05-06

Με αυτή την γρήγορη, εύκολη και πραγματικά οικονομική συνταγή γινόμαστε και πάλι παιδιά!!!

Συστατικά

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό
6 φύλλα ζελατίνας 
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  2.  Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). 
  3. Προσθέτουμε έπειτα τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα ελαφρώς,
  4.  ανακατεύουμε να λιώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και έπειτα το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. 
  5.  Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα έτσι ώστε να έχει πάχος 1-2 εκ. 
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. 
  7. Τα καλύπτουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε