Μαρμελάδα ντομάτα

2020-05-06

Ντομάτα μαρμελάδα δοκίμασα πρώτη φορά στο Μέτσοβο και ξετρελάθηκα, για άνθρωπος που δεν τρώω ντομάτα αυτό είναι μια μικρή νίκη σίγουρα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως μαρμελάδα αλλά και ως τσάτνει δίπλα από τυριά, κρύο κρέας κ.α.!!!

Συστατικά

1 κιλό ντομάτες, κομμένες στα 2 ή ντοματίνια ολόκληρα

700 γρ. ζάχαρη

80 γρ. λευκό ξίδι

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μη πιάσει στον πάτο. Μετά από αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχουν μισοδιαλυθεί οι ντομάτες και διασκορπιστεί μέσα σε ένα πηχτό σιρόπι.
  4. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει η μαρμελάδα, ρίχνουμε λίγη σε ένα κρύο πιάτο και τραβάμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας· θα πρέπει να μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως.
  5. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, κλείνουμε με το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε