Μαμαδίστικα κανελόνια

2020-03-05

Είναι και μερικά φαγητά ¨μαμαδίστικα¨ κανένα μαγαζί κανένας σεφ κανένας τρίτος γενικά δεν καταφέρνει να τα μαγειρέψει όπως στο σπίτι μας, έχουν αυτή την μυρωδιά του σπιτιού που μένει χαραγμένη πάντα στο μυαλό μας...

Συστατικά

1 πακέτο κανελόνια

Μισό κιλό κιμά ανάμεικτο

1 κουτί σάλτσα ντομάτα

2 κον κασε ντομάτα

Μισή σκ. σκόρδο

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 ξύλο κανέλας

1/2 κ.γ ζάχαρη

Πιπέρι, αλάτι

1 φλ. Τριμμένη παρμεζάνα

1 σφ. Λευκό κρασί

1 κ.σ φρυγανιά

Οδηγίες

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά μέχρι να ασπρίσει,
  2. Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι τη ζάχαρη την κανέλα και το σκόρδο
  3. σβήνουμε με το κρασί
  4. αφοού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το κον κασε κ τρεις κουταλιές της σούπας από τον πολτό ντομάτας
  5. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  6. Έπειτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μια κουταλιά φρυγανιά και τριμμένη παρμεζάνα
  7. Στη συνέχεια, εμίζουμε τα κανελόνια και τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
  8. Ετοιμάζουμε τα σάλτσα με την υπόλοιπη ντομάτα και κον κασέ αλάτι πιπέρι και λιγο νερό (να είναι λίγο νερουλή)
  9. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα στρωμένα κανελόνια, μέχρι να σκεπαστούν
  10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα

**Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό αν θέλουμε προθέτουμε παρμεζάνα 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε