Μαμαδίστικα κανελόνια
2020-03-05
Είναι και μερικά φαγητά ¨μαμαδίστικα¨ κανένα μαγαζί κανένας σεφ κανένας τρίτος γενικά δεν καταφέρνει να τα μαγειρέψει όπως στο σπίτι μας, έχουν αυτή την μυρωδιά του σπιτιού που μένει χαραγμένη πάντα στο μυαλό μας...

Συστατικά
1 πακέτο κανελόνια
Μισό κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κουτί σάλτσα ντομάτα
2 κον κασε ντομάτα
Μισή σκ. σκόρδο
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 ξύλο κανέλας
1/2 κ.γ ζάχαρη
Πιπέρι, αλάτι
1 φλ. Τριμμένη παρμεζάνα
1 σφ. Λευκό κρασί
1 κ.σ φρυγανιά
Οδηγίες
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά μέχρι να ασπρίσει,
- Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι τη ζάχαρη την κανέλα και το σκόρδο
- σβήνουμε με το κρασί
- αφοού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το κον κασε κ τρεις κουταλιές της σούπας από τον πολτό ντομάτας
- Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Έπειτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μια κουταλιά φρυγανιά και τριμμένη παρμεζάνα
- Στη συνέχεια, εμίζουμε τα κανελόνια και τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ετοιμάζουμε τα σάλτσα με την υπόλοιπη ντομάτα και κον κασέ αλάτι πιπέρι και λιγο νερό (να είναι λίγο νερουλή)
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα στρωμένα κανελόνια, μέχρι να σκεπαστούν
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα
**Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό αν θέλουμε προθέτουμε παρμεζάνα