Μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ (με κιμά)
2020-05-01
Αν ανοίξετε τους καταλόγους στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Μπολόνια, πιθανώς να μη βρείτε πουθενά τη λέξη «Μπολονέζ». Τα μακαρόνια με κιμά αποκαλούνται «al ragù». Η καταγωγή του πιάτου είναι απο την πόλη Imola, οι ιταλοί χρησιμοποιούν πάντα καπνιστό
μπέικον για αυτό το πιάτο και φρέσκες ντομάτες!

Συστατικά
1 πακέτο σπαγγέτι
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Λίγο μπέικον
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Μοσχοκάρυδο
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Κρασί λευκό
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά με το μπέικον μέχρι να αλλάξει χρώμα
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σβήνουμε με λίγο κρασί
- Όταν έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες
- Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση
- Τέλος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι παρμεζάνα και σερβίρουμε