Μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ (με κιμά)

2020-05-01

Αν ανοίξετε τους καταλόγους στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Μπολόνια, πιθανώς να μη βρείτε πουθενά τη λέξη «Μπολονέζ». Τα μακαρόνια με κιμά αποκαλούνται «al ragù». Η καταγωγή του πιάτου είναι απο την πόλη Imola, οι ιταλοί χρησιμοποιούν πάντα καπνιστό μπέικον για αυτό το πιάτο και φρέσκες ντομάτες!

Συστατικά

1 πακέτο σπαγγέτι

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

Λίγο μπέικον

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλ. Ντομάτες ψιλοκομμένες

Μοσχοκάρυδο

Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Κρασί λευκό

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά με το μπέικον μέχρι να αλλάξει χρώμα
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σβήνουμε με λίγο κρασί
  4. Όταν έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες
  5. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση
  6. Τέλος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι παρμεζάνα και σερβίρουμε

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε