Μαγειρίτσα
Μπορεί να μου αρέσουν απίστευτα οι μοντέρνες συνταγές αλλά είναι και αυτές οι παραδοσιακές που κρατάνε μια ζωή και γεμίζουν τα τραπέζια και τις σκέψεις μας με όμορφες αναμνήσεις, αυτή η συνταγή λοιπών είναι από την γιαγιά μου και δεν θα την αλλάξω ποτέ... ο άντρας μου που δεν έτρωγε μαγειρίτσα, και όταν λέω δεν έτρωγε δεν άντεχε ούτε να τη δει, με αυτή εδώ τη συνταγή άλλαξε μυαλά και κατεβάζει κατσαρόλες ολόκληρες!!!!!

Συστατικά
συκωταριά και έντερα από ένα αρνάκι γάλακτος (ή κατσικάκι)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 μαρούλι
2 αυγά
1-2 λεμόνια
Οδηγίες
- Πλένω καλά τα έντερα και τη συκωταριά, τα ζεματάω σε βραστό νερό και αφού κρυώσουν τα ψιλοκόβω.
- Ψιλοκόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι, καθαρίζω και πλένω τα φύλλα του μαρουλιού επίσης σε μικρά κομμάτια.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν, ρίχνω επίσης τα έντερα, και τη συκωταριά , τσιγαρίζω καλά για κανένα δεκάλεπτο ή και παραπάνω
- προσθέτω τον ζωμό και ίση ποσότητα νερού,
- Έπειτα, βάζω αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα, παρακολουθώντας μήπως χρειάζεται να προσθέσω λίγο ζεστό νερό,
- Ξεπλένω και σουρώνω το ρύζι και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
- Προσθέτω τα μαρούλια, και τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και βράζω για 15-20 λεπτά ακόμη.
- Αφού το φαγητό μου είναι έτοιμο ετοιμάζω το αυγολέμονο με προσοχή,
- Χτυπάω πρώτα τα αυγά και προσθέτω το λεμόνι, έπειτα σε ένα μπολ μεγάλο με μια κουτάλα ρίχνω λίγο λίγο από το ζουμί του φαγητού και ανακατεύω καλά
- Τέλος προσθέτω στη κατσαρόλα το μείγμα με το αυγολέμονο και ανακατεύω.