Φασκιωμένο κοτόπουλο

2019-08-13

Ίσως, το πιο ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η κρούστα, κρατάει τους χυμούς και κάνει το κρέας απίστευτα μαλακό! Αν θέλετε, αφού «σπάσετε» την κρούστα, βάλτε το για 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει περισσότερο χρώμα! 

Συστατικά για τη γέμιση

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

Μισό λάχανο

Αλάτι,πιπέρι

1 σκ. Σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 κ.γ μουστάρδα

Συστατικά για τη ζύμη

600 γρ. αλεύρι

600 γρ. αλάτι χοντρό

500 ml λευκό κρασί 

Οδηγίες γέμισης

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και το λάχανο το οποίο το έχουμε κόψει σε λωρίδες
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
  4. Όταν μαραθεί το λάχανο προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Οδηγίες για τη ζύμη

1. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το αλεύρι το αλάτι και το κρασί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο

Αφού έχουμε πλύνει το κοτόπουλο μας, το γεμίζουμε με το μείγμα ΄γέμισης που ετοιμάσαμε το αλείφουμε με αλάτι πιπέρι και πάπρικα

Οδηγίες φασκιώματος

  1. Σε καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας ομοιόμορφα
  2. Αλείφουμε με λάδι και αν θέλουμε προσθέτουμε φύλλα βασιλικού
  3. Ακουμπάμε το κοτόπουλο με τα πόδια προς τα επάνω και τυλίγουμε καλά.
  4. Αλείφουμε με λάδι τη ζύμη μας και τοποθετούμε σε πυρέξ

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς (μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη)

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε