Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο

2020-03-02

Συστατικά

10 κολοκύθια

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

10 κ.σ. ρύζι

2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

πιπέρι

Συστατικά για το αυγολέμονο

2 αυγά

χυμός από 2 λεμόνια

Οδηγίες

Αφού πλένουμε τα κολοκύθια αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος για να στέκονται όρθια στην κατσαρόλα

  1. Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι. Με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄-4΄.
  3. Προσθέτουμε τα κολοκύθια (την σάρκα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄.
  4. Τέλος ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾του ύψους τους.
  8. Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι.

Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια σε βαθύ ταψί και σφηνώνουμε ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες όρθιες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους. Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι τα κλωνάρια μαϊντανού.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.

Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε