Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και τρούφα
2020-01-08
Κέικ... από τα αγαπημένα γλυκά σε ένα σπίτι που όλες οι νοικοκυρές ξέρουν να κάνουν καλά, για πρωινό για σνακ για απογευματινό ...για όλες τις ώρες δηλαδή, χίλιοι τρόποι να γίνει, με διαφορετική γέμιση ή επικάλυψη για να μην το βαρεθούμε ποτέ!!!!!
Προσοχή το κέικ θέλει το χρόνο του στο χτύπημα, για κάθε βήμα αφήστε 3 λεπτά σίγουρα να χτυπάει το μίξερ!!!

Συστατικά
5 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι
μισό βιτάμ
μισό σπορέλαιο
3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
μισό κ.γ. σόδα
μπεικιν
1 ποτήρι γάλα
Κακάο
Κουβερτούρα
τρούφα
Οδηγίες

- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη το βιτάμ και το σπορέλαιο,
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα.
- Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα ψησίματος και τοποθετούμε λίγο περισσότερο από το μισό μείγμα μας εκεί,
- Στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε,
- Έπειτα, το ρίχνουμε και αυτό στο υπόλοιπο μείγμα και κάνουμε σχέδια
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μια ώρα
- Τέλος, λιώνουμε την κουβερτούρα περιχύνουμε στο κέικ και πασπαλίζουμε με τρούφα.