Γλυκάδια με αρωματική σάλτσα

2020-05-01

Τα γλυκάδια δεν είναι γλυκά αλλά προέρχονται από τον θύμο αδένα ή το πάγκρεας του μοσχαριού, του αρνιού και του χοιρινού. Ο θύμος αδένας βρίσκεται μεταξύ του λαιμού και του στήθους των νεαρών ζώων ενώ στα ενήλικα ζώα εξαφανίζονται. Στα γαλλικά ονομάζονται ris [ris de veau αν είναι μοσχαρίσια] και στα αγγλικά με τον ακόμη πιο παραπλανητικό όρο sweet breads

Συστατικά

Γλυκάδια

Λιαστές τομάτες

Δεντρολίβανο φρέσκο

Σχοινόπρασο φρέσκο

Φασκόμηλο φρέσκο

Βούτυρο

λεμόνι

Γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τσιγαρίζουμε τα γλυκάδια σε λίγο λάδι
  2. Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το σκεύος μας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύομε καλά μέχρι να δέσει σάλτσα μας,
  4. Περιχύνουμε και σερβίρουμε ζεστά
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε