Γλυκάδια με αρωματική σάλτσα
2020-05-01
Τα γλυκάδια δεν είναι γλυκά αλλά προέρχονται από τον θύμο αδένα ή το πάγκρεας του μοσχαριού, του αρνιού και του χοιρινού. Ο θύμος αδένας βρίσκεται μεταξύ του λαιμού και του στήθους των νεαρών ζώων ενώ στα ενήλικα ζώα εξαφανίζονται. Στα γαλλικά ονομάζονται ris [ris de veau αν είναι μοσχαρίσια] και στα αγγλικά με τον ακόμη πιο παραπλανητικό όρο sweet breads.

Συστατικά
Γλυκάδια
Λιαστές τομάτες
Δεντρολίβανο φρέσκο
Σχοινόπρασο φρέσκο
Φασκόμηλο φρέσκο
Βούτυρο
λεμόνι
Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
- Τσιγαρίζουμε τα γλυκάδια σε λίγο λάδι
- Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το σκεύος μας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύομε καλά μέχρι να δέσει σάλτσα μας,
- Περιχύνουμε και σερβίρουμε ζεστά