Γεμιστό ρολό ψωμάκι
2020-04-27

Συστατικά
215ml νερό χλιαρό
1 κ.γ ζάχαρη
20 γρ. μαγιά
555 γρ. αλεύρι
Αλάτι
70 γρ βούτυρο
Μισή κ.γ μουστάρδα
1 αυγό (+ 1 για το ψήσιμο)
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε, αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά όπως τα έχω γραμμένα (αλεύρι, αλάτι, βούτυρο, μουστάρδα, αυγό)
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα)
- Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και από το κάθε ένα αφαιρούμε ένα μπαλάκι ζύμης.
- Ανοίγουμε τα φύλα για να κάνουμε δύο ψωμάκια σε ορθογώνιο
- Στην άκρη της ζύμης και μέχρι τη μέση τοποθετούμε τη γέμιση που θέλουμε
- Τυλίγουμε ρολό μέχρι λίγο περισσότερο από τη μέση της ζύμης
- Με ένα μαχαίρι κάνουμε πλάγιες γραμμές (κοψίματα) στην υπόλοιπη ζύμη και συνεχίζομε να τυλίγουμε
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, και κλείνουμε τα πλαϊνά μέρη,
- Το μπαλάκι που κρατήσαμε από κάθε ζύμη το κάνουμε μπαστουνάκι και το τοποθετούμε γύρω γύρω από το ψωμάκι-ρολό,
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε της γραμμές που κόψαμε με το μαχαίρι
- Αφήνουμε να φουσκώσουν 15-20 λεπτά
- Αλείφουμε με αυγό
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 σε προ θερμασμένο φούρνο