Γεμιστό καλαμαράκι με αλοιφή σπιτικής πάπρικας
2020-07-08
Πάλι μαγειρεύουμε εύκολα γρήγορα και οικονομικά!!!! Καλοκαιράκι και αφού ακόμα δεν πήγαμε διακοπές ας φέρουμε τη θάλασσα σπίτι μας με εκλεκτούς μεζέδες και απερίγραπτη γεύση!

Συστατικά
Για τα καλαμάρια
4 καλαμάρια
Για τη γέμιση
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
200 γρ. φέτα
50 γρ Γκούντα
Για τη αλοιφή πάπρικας
400 γρ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. μουστάρδα
200 γρ. τριμμένη φέτα
200 γρ. τριμμένο κασέρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1 καυτερή πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά της αλοιφής και ανακατεύουμε
- Έπειτα, Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια,
- τα αλατοπιπερώνουμε και τα γεμίζουμε
- Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα για να κλείσουν.
- Λαδώνουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο
- τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε ζεσταμένη σχάρα,
- Τέλος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη πάπρικα μέχρι να αναμειχθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Σερβίρουμε βάζοντας πρώτα στο πιάτο την αλοιφή και από πάνω το ζεστό καλαμάρι.