Γεμιστές σαρδέλες
2020-07-02
Η σαρδέλα είναι από τα ποιο θρεπτικά ψάρια, πολύτιμα θρεπτικό με ωμέγα-3 και λιπαρά οξέα, για αυτό μπορούμε να το απολαμβάνουμε άφοβα και χωρίς τύψεις , παρακάτω θα βρείτε ακόμα μια εύκολη,γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κυρίως πιάτο, ορεκτικό ή μεζεδάκι.

Συστατικά
Μισό κιλό καθαρισμένες σαρδέλες
Μια ντομάτα ψιλοκομμένη
Άνηθο
Μισό κρεμμύδι
100 γρ φέτα
Φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι-σχοινόπρασο

Οδηγίες
- Φιλετάρουμε τις σαρδέλες προσεκτικά χωρίς να χωριστούν οι άκρες τουε
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά με λίγη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και σχοινόπρασο
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε αρκετή φρυγανιά
- Γεμίζουμε τις σαρδέλες με τη γέμιση που φτιάξαμε
- Περνάμε μια-μια από τη φρυγανιά
- Τοποθετούμε σε ταψάκι
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου