Γαύρος μαρινάτος
2020-07-08
Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε Ελλάδα, μύρισε νοστιμιές!!! Μοναδικός μεζές για καλοκαιρινό τσιπουράκι!!! αντέχει στο ψυγείο για ένα μήνα....αν μείνει !!!!!!

Συστατικά
1 κιλό γαύρο φρέσκο
500 γρ ξύδι
Αλάτι χοντρό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
Μισή καυτερή πιπεριά
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και Φιλετάρουμε τον γαύρο (αφαιρούμε και το κεφάλι και τν ουρά)
- Σε ένα τάπερ στρώνουμε τον γαύρο σε σειρές ρίχνοντας αλάτι σε κάθε σειρά που τελειώνει
- Μόλις τελειώσουν τα υλικά μας προσθέτουμε το ξύδι μέχρι να καλύψει όλες τις σειρές,
- Κλείνουμε το τάπερ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι να «ψηθούν» ασπρίσουν δηλαδή τα γαυράκια,
- Όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε το ξύδι
- Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας με τα υπόλοιπα υλικά
- Στρώνουμε σε σειρές πρώτα μαρινάδα μετά γαύρο
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για ολόκληρη τη νύχτα