Βελγικές βάφλες με παγωτό

2020-05-02

Συστατικά για τις βάφλες

5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι με το ασπράδι)

250 γρ βούτυρο ανάλατο

200 γρ ζάχαρη

400 ml γάλα

500 γρ. αλεύρι

2 βανίλιες

5 γρ μπέικιν

Συστατικά για το παγωτό

1 μόρφατ

1 άχν (όσο χωράει το κουτάκι μόρφατ)

1 ζαχαρούχο

Οδηγίες για το παγωτό

  1. Στο μίξερ χτυπάμε τα μόρφατ
  2. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα,
  3. Έπειτα, και αφού έχουμε μια ομοιόμορφη σαντιγί προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα,
  4. Συμπληρώνουμε το προϊόν που θέλουμε πχ μπισκότα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα
  5. Βάζουμε σε τάπερ και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει

Οδηγίες για τις βάφλες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και τα ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους
  3. Προσθέτουμε το άλλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε,
  4. Στ συνέχεια προσθέτουμε τα ξηρά υλικά μας και αφού έχουμε έτοιμ τα ζύμη προσθέτουμε και ανακατεύουμε απαλά τα μαρέγκα
  5. Τοποθετούμε στ συσκευή για βάφλες και ψήνουμε σύμφωνα με τα οδηγίες χρήσης τα
  6. Σερβίρουμε με το παγωτό που φτιάξαμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε