Βελγικές βάφλες με παγωτό
2020-05-02

Συστατικά για τις βάφλες
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι με το ασπράδι)
250 γρ βούτυρο ανάλατο
200 γρ ζάχαρη
400 ml γάλα
500 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
5 γρ μπέικιν
Συστατικά για το παγωτό
1 μόρφατ
1 άχν (όσο χωράει το κουτάκι μόρφατ)
1 ζαχαρούχο

Οδηγίες για το παγωτό
- Στο μίξερ χτυπάμε τα μόρφατ
- Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα,
- Έπειτα, και αφού έχουμε μια ομοιόμορφη σαντιγί προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα,
- Συμπληρώνουμε το προϊόν που θέλουμε πχ μπισκότα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα
- Βάζουμε σε τάπερ και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει
Οδηγίες για τις βάφλες
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και τα ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους
- Προσθέτουμε το άλλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε,
- Στ συνέχεια προσθέτουμε τα ξηρά υλικά μας και αφού έχουμε έτοιμ τα ζύμη προσθέτουμε και ανακατεύουμε απαλά τα μαρέγκα
- Τοποθετούμε στ συσκευή για βάφλες και ψήνουμε σύμφωνα με τα οδηγίες χρήσης τα
- Σερβίρουμε με το παγωτό που φτιάξαμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας