Αυγά benedict

2020-05-07

Τα αυγά Μπένεντικτ πήραν το όνομά τους από τον πρώτο τους... θαυμαστή. Ο τραπεζίτης από τη Νέα Υόρκη, Λεμουέλ Μπένεντικτ φαίνεται πως τα ζητούσε ανελλιπώς σε κάθε κυριακάτικο μπράντς στο εστιατόριο του Waldorf Hotel. Πίστευε ότι τον βοηθούσαν να συνέλθει από το σαββατιάτικο μεθύσι.

Συστατικά για δύο μερίδες

4 αυγά

2 ψωμάκια για μπεργκερ

4 φέτες ζαμπόν, fouantre

Ρόκα-μαρούλι

1 κ.σ. ξίδι,

2 κρόκους

1 κ.σ. νερό

1 κ.σ. μουστάρδα

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο, χλιαρό

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι να βράσει
  2. Σπάμε προσεκτικά το κάθε αυγό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  3. Αφήνουμε 3 λεπτά και βάζουμε τα αφαιρούμε προσεκτικά ια να μη σπάσουν.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Το λαδώνουμε ελαφρά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια από τις δύο πλευρές.
  6. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
  7. Στην κατσαρόλα που κάναμε τα αυγά βάζουμε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργούμε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
  8. Ρίχνουμε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
  9. Ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα μας.
  10. Όταν το μείγμα μας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ αφαιρούμε από τη φωτιά.
  11. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  12. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι,
  13. Σε ένα πιάτο βάζουμε με σειρά το ψωμάκι το σαλάμι τη σαλάτα δύο αυγά και την ολαντέζ.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε