Απάκι με σως ροζέ κρασιού
2020-07-27
Το απάκι είναι ένα καπνιστό αλλαντικό που παρασκευάζεται από άπαχο χοιρινό κι έχει καταγωγή από την Κρήτη. Στα σούπερ μάρκετ πωλείται σε συσκευασίες έτοιμο προς κατανάλωση, εγώ όμως αποφάσισα να επέμβω σε αυτή τ μαγεία και να το απογειώσω!

Συστατικά
Μία συσκευασία απάκι Κρήτης (χρησιμοποίησα μαριναρισμένο με ξύδι και διάφορα αρωματικά)
200 γρ ροζέ κρασί
Μια συσκευασία μανιτάρια πόρτο μπέλο
Λιαστές ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Οδηγίες
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
- Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά,
- Σβήνουμε με κρασί και βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
- Τέλος προσθέτουμε το απάκι κομμένο σε φιλετάκια
- Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι ροζέ κρασιού